Joulua odotellessa

Joulun lähestyessä on erinomainen aika aloittaa blogin kirjoittaminen. Tekemistä olisi vaikka kuinka paljon, ja ideoitakin päässä vaikka muille jakaa. Joulun lisäksi loppuvuonna on poikani 5-vuotissyntymäpäivät, mieheni ja äitini syntymäpäivät, isän päivä ja halloween, ja kaikkiin näihin olisi kiva tehdä jotakin. Ajattelin hahmotella tähän aloituspostaukseen tulevia projekteja ja tekemisiä, ja vuoden lopussa on hyvä verrata – vaikkapa oppimiskokemuksena tulevia vuosia varten – mitä sitten oikeasti tuli tehtyä.

Ensimmäisenä on tulossa Halloween sekä äitini syntymäpäivä. Äitini on hankala tapaus lahjojen suhteen: hänellä kun on jo kaikkea. Toisaalta, hän nauttii lenkkeilystä, joten tällä hetkellä paras idea on tehdä hänelle uusi hattu ja lapaset. Halloweeniksi haluaisin koristella taloa tunnelmaan sopivaksi. Poikani rakastaa kaikkea pelottavaa ja jännää, ja jotakin voisimme askarrella myös yhdessä. Lisäksi, pojan ja ehkäpä myös tytön halloween asut pitäisi miettiä, ja tarpeen mukaan tehdä valmiiksi.

Marraskuussa on vuorossa ensin isänpäivä ja siihen pitäisi kehitellä jotakin mukavaa lahjaksi miehelleni – unohtamatta hänen joulukuussa olevia synttäreitään. Seuraavaksi vuorossa on poikani synttärit, ja hän on jo päättänyt teemaksi Star Warsin. Juhlia varten haluan tehdä esimerkiksi Star Wars -viirin, ja jotakin muuta koristeeksi juhlapöytään. Lisäksi rakkaalla ystäväpariskunnallani on laskettu aika marraskuussa, ja heidän pienelle tyttärelleen haluan tehdä jotakin mukavaa.

Joulukuu lähestyy jo samalla uhkaavasti… Vaikka ajattelinkin aloittaa joulun valmistelun aiemmin tänä vuonna, on se jälleen tulossa nopeammin kuin haluaisin. Niin paljon on ideoita, mutta jälleen liian vähän aikaa. Rakastan joulukorttien tekemistä, ja lähetänkin niitä joka vuosi reilut 30 kappaletta. Koska lähetän vuosittain vain joulukortit, haluan panostaa niihin ja tehdä niistä mahdollisimman hienot. Ideat ja materiaalit kortteihin minulla jo on, ja nyt ne täytyy vain tehdä. Jotakin erityistä haluan tehdä ainakin pienemmille kummilapsilleni, eli 7-vuotiaalle Rikulle ja hänen siskolleen, sekä O-vuotiaalle Ilkaylle ja hänen veljelleen.

Arvostan todella poikani päiväkotia ja sen henkilökuntaa hyvästä työstä, mitä he tekevät lapseni hyväksi vuoden mittaan. Haluankin jollakin tapaa huomioida heidät aina lukukausien välissä. Jouluisin olen yleensä tehnyt jotakin, jota koko päiväkoti voi hyödyntää, ja keväisin olen huomioinut lähinnä poikani ryhmän vetäjät jollakin henkilökohtaisemmalla lahjalla. Tänä jouluna ajattelin tehdä isomman Twister tyylisen pelin vanhoja lakanakankaita hyödyttäen. Toivottavasti se onnistuu niin hyvin, kuin olen suunnitellut.

Tällaisia suunnitelmia minulla siis olisi tuleville parille kuukaudelle. Aika näyttää, kuinka ne toteutuvat!

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s