Äidin syntymäpäivälahja

 

Äidin syntymäpäivä on lokakuun lopussa, mutta he ovat tulossa meille kylään huomenna. Äidille on hankalaa antaa lahja, koska hänellä on jo kaikkea, ja toisaalta – kaikenlaisia lahjoja on jo aiemmin annettu. Tällä kertaa päädyin itse tehtyyn lahjaan: pipoon, huiviin ja lapasiin.

Harkitsin ensin uusien kankaiden ostamista, mutta päädyin kuitenkin kaivelemaan omia kangasvarastojani. Sieltä valitsin Nuppu Print Companyn pinkin “Sydäntalvi”-puuvillatrikoon, jonka uskoin olevan myös äitini mieleen. Lisäksi kaapissa oli erittäin tummansinistä merinovillaa, josta saisin vuorin niin pipoon kuin tumppuihinkin lisälämpöä tuomaan. Huivin tekisin kaksinkertaisena trikoosta.

Kaavaksi valikoitui PuuhakasPajan talvipipo ja tumput. Minulla ei ole kuin lasten tumppu-kaava, vaikka aikuisillekin löytyy omansa. Äitini ja minä olemme kuitenkin pienikätisiä, joten oletin, että isoin koko riittää. Tuubihuivin tekoon löytyy hyvät ohjeet esim. Siksakaten -blogista ja sitä käytinkin apuna. Tuubihuiviin käytin n. 56×56cm palan.

Leikkaamisen ja ompelun jälkeen tuntui, että pipossa on liikaa korkeutta, ja ompelukulmat olivat liian jyrkät makuuni: hattuun jäi kulmat törröttämään saumojen kärkiin. Purin siis pipon saumat kertaalleen, ja sekä loivensin saumoja, että tein piposta matalamman saumurilla niin päällikankaasta kuin vuorestakin. Minun päähäni se istuu nyt paremmin, joten toivottavasti se istuu paremmin myös äitini päähän.

Lapaset tuntuvat minun käsiini ihan sopivilta, mutta jos teen itselleni, haluan niihin tehdä pieniä muutoksia. Lapanen saisi olla hieman kapeampi, samoin kuin peukalo. Lisäksi lapasen kärkeen saa tulla hieman enemmän tilaa, ja samalla peukalosta ranteeseen riittää itselläni lyhyempikin määrä kangasta. Kaava oli kuitenkin hyvä lähtökohta, koska nämä olivat ensimmäiset lapaseni.

Kaikenkaikkiaan olen tulokseen tyytyväinen, ja lahja tuli valmiiksi ajallaan. Toivottavasti myös lahjan saaja on tyytyväinen.

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s