Leikkaa illalla, ompele aamulla

Perjantaina saimme päiväkodista muistutuksen: maanantaina on sitten Hämärän Hyssyt eli koko päivän saa olla yöpuvussa, ja ohjelmassa on kaikkea rauhallista.

Tämähän on kiva, mutta Hii ei ole käyttänyt kuin lyhythihaisia- ja lahkeisia yökkäreitä pitkään aikaan ja kaikki vanhat ovat tietysti jääneet pieniksi. Toki, suunnitelmissa on ollut myös yökkäritehtaan perustaminen kelien kylmenemistä ennen, mutta tähän mennessä muut kiireet ovat vieneet voiton. Kyllähän minä jossakin välissä viikonloppua yhden yöpuvun surautan…

Mutta ei, miehellä oli yövuoroviikonloppu, joka käytännössä tarkoittaa täyttä ohjelmaa minulle. Joulumarkkinoiden ja joulupukin tapaamisen, ruokahuollon, jalkapallotreenien, vauvan kanssa touhuamisen ja lukuisan Muuttuvan labyrinttipelin jälkeen tulikin jo sunnuntai-ilta, ja yöpuku oli edelleen aloittamatta. Sunnuntaina lasten mentyä nukkumaan siis kankaat lattialle, ja homma käyntiin. Halusin jälleen hyödyntää kankaiden loppuja. Kaavaksi valitsin jo piirretyt Jujunan housut (Drive) ja Ottobre Designin “Against the grain”(03/2018), joka olikin yllätyksekseni lyhythihainen. Päätin hyödyntää sitä joka tapauksessa ja tehdä jatketut hihat. Ennen kuin puhti loppui, sain sommiteltua kankaat ja leikattua suuren osan, mutta ompelu jäi auttamatta aamulle.

Aamulla lapset touhusivat tyytyväisiä, joten pääsin jatkamaan tekemistä. Housut ensin saumuroitavaksi, ja ne valmistuivatkin tosi nopeasti, koska kaava on sopivan yksinkertainen. Päätin yrittää saada vielä paidankin valmiiksi. Ihmeellistä kyllä, näin tapahtui, ja ennen päiväkotiin lähtöä oli yöpuku valmis. Pikkaisen tehdessä vedin mutkia suoriksi, mutta yökäyttöönhän tämä tulee. Pikainen kuva eteisessä ja päälle. Huh, sanon minä. 😊

Kaavat Ottobre Design ja Jujuna muokattuna, kankaat: Mereen “Paperiroskat” paidassa, tähtikangas muistaakseni kivijalkaliikkeestä Prahasta, ruskeaa en muista

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s