Star Wars -synttärit vol. 1

Hiin 5-vuotissynttäreitä vietettiin Star Wars -teemalla. Pojan Star Wars innostus on ollut Legojen johdosta nousussa jo jonkin aikaa, vaikka elokuvien katsomista odotetaankin vielä. Star Wars -elokuvat, varsinkin alkuperäiseen trilogiaan kuuluvat, ovat myös minun suosikkejani. Odotankin kovasti sitä, että lapset kasvaa ja voimme katsoa elokuvasarjan yhdessä perheen kesken.

Syntymäpäiviä vietetään ensin sukulaisten ja kummien kesken ja sitten lastenjuhlien muodossa. Sukulaissynttäreillä teemaa ei niin tarvitse nostaa esille, mutta siellä tarjolla olisi oltava myös suolaisia pitkän matkalaisten varalle. Hii rakastaa suklaata, joten sitä on oltava aina tarjolla. Sukulaissynttäreillä tarjolle laitettiin siis:

 • Mielettömän mehevä geishasuklaakakku (ohje)
 • Piimäporkkanakakku (ohje)
 • Parsakaali-lohipiirakka (ohje, ohjeesta poiketen tein lämminsavulohesta)
 • Kinkkupiirakka (ohje alla)
 • Keksejä ja karkkeja

Geishakakku oli haastava tehdä. Pohjan tein kahdesti, koska ensimmäiseen meni liikaa nostatusaineita, joten se nousi keskeltä liikaa ja lohkesi siirrettäessä kolmeen palaan. Toinen pohja onnistui hienosti, kun vain mittasin ainesosat tarkemmin. Ensimmäinen versio kuorrutuksesta lisäksi juoksettui, ja toinen jäi kokkareiseksi, kun varoin sitten sitä juoksettumista kuin ruttoa. Kaunokainenhan tuo kakku ei ollut, mutta maku oli hyvä.

Piimä-porkkanakakku oli myös hyvän makuinen, mutta omaan vuokaani taikinaa oli turhan vähän, josta näyttävyys hieman kärsi. Parhaiten kauppaansa vieraille tekivät nuo suolaiset piirakat, joista erityisesti lohipiirakka oli herkullinen. Seuraaville sukulaisjuhlille täytyykin laittaa enemmän suolaisia tarjolle.

Synttärit onnistuivat hienosti ja tunnelma oli korkealla. Jokaisen juhlan jälkeen oma kokemus ja itseluottamus kasvaa järjestäjänä. Ennen lapsia juhlia ei tarvinnut niin säännöllisesti järjestää, joten kokemusta niistä minulla ei loppujen lopuksi niin paljoa ole. Toisaalta lapset tekevät juhlien järjestämistä sinänsä haastavampaa, kun joko he haluavat tulla mukaan leipomaan (niin ihanaa kuin se onkaan), tai tarvitsevat vaihtoehtoista ohjelmaa. Vauva tarvitsee maitoa ja syliä silloin kuin tarvitsee, eikä välitä siitä, että äidin ja iskän nyt pitäisi tehdä mukamas jotakin muuta. Valmisteluaikataulun tulee siis olla riittävän löysä ja joustava. Käytännössä valmistelin synttäreitä viikon ajan, pikkuisen joka päivä, niin loppuun ei jäänyt niin paljoa tekemistä, ja koko homma ei kaatunut täytekakun aiheuttamiin haasteisiin. Päällimmäisinä juhlista jäi noi minulle kuin pojallekin hyvä fiilis!

Helppo kinkkupiirakka

 • 1 Valmispohja
 • 250g palvikinkkuviipaleita
 • 1prk (säilyke)maissia
 • 1 Paprikaa
 • 1 rs Tuorejuustoa (esim. Aurinkokuivattu tomaatti)
 • 2 kananmunaa
 • Juustoa

Sulata ruokaisa valmispohja ohjeen mukaan (tai tee oma). Leikkaa kinkkuviipaleet suikaleiksi ja levitä pohjalle tasaisesti. Levitä päälle maissi, ja pieneksi pilkotut paprikat. Sekoita tuorejuusto ja munat tasaiseksi ja kaada täytteen päälle. Kuorruta juustolla oman maun mukaan. Paista uunissa puolisen tuntia parissa sadassa asteessa, tai kunnes pinta on kullan keltainen.

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s