Jatkoaikaa paidoille

Joskus paidan hihat jäävät lyhyeksi ennen 
aikojaan. Yksinkertaisella korjauksella 
voi saada jatkoaikaa muuten sopivalle paidalle. 

Tein Hiille jokin aika sitten pari pitkähihaista paitaa. Jokin laskuvirhe paitojen kanssa kävi, ja hihat jäivät lyhyeksi, vaikka paidat ovat muilta osin vielä aivan sopivat. Olin tehnyt hihat tavallisella käänteellä, joten asian korjaaminen oli aivan yksinkertaista. Nappasin paidat pyykkipinosta, ja leikkasin käänteen verran hihasta pois. Sen jälkeen leikkasin jatkopalat tilalle. Kirjainpaitaa jatkoin samalla kankaalla kuin itse paidassa oli jo käytetty ja Autot -paita sai keltaisen resorin jatkokseen. Hihoista lähti käänteen leikkauksen mukana pari senttiä, ja kun hihat tuntuivat viitisen senttiä liian lyhyiltä, uuden kaksinkertaisen jatkopalan pituudeksi tuli saumanvaroineen n. 16cm. Jatkopala saa olla hieman kapeampi kuin alkuperäinen hiha, kuvasta palaa vielä hieman kavensin.

Palojen leikkaamisen jälkeen saumuroin ne ensin renkaaksi, ja saumuroin ne sitten vanhan hihan jatkeeksi. Kirjainpaidassa uusi pala erottuu kyllä hieman, koska paidan kangas oli jo kulunut, mutta eiköhän se parin pesun jälkeen istu siihen jo ihan hyvin.

Tällä yksinkertaisella keinolla sain paidoille hyvin jatkoaikaa. Samaa tekniikkaa voisi myös käyttää vaikka tilanteessa, joissa hihansuihin on ilmestynyt jokin ikitahra tai tummentuma tai niihin on ilmestynyt reikiä. Kaiken kaikkiaan tämä oli nopea ja helppo korjaus.

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s