Ostoksia Ommelliselta ja Eurokankaasta

Perheeni asuu Jyväskylässä ja lähes aina, kun käymme heitä katsomassa, tulee käytyä Ommellisella. Pari viikkoa sitten tehty Keski-Suomen kierros ei ollut poikkeus. Ja tälläkään kertaa en päässyt sieltä ulos ostamatta mitään.

Olin ihastellut Facebookin Ompeluelämää-ryhmässä muiden tekemiä Puuhakaspajan Lauha taskutakkeja, mutta en ollut saanut aikaiseksi tilata kaavaa itselleni. Huomatessani, että Ommellinen myy Puuhakaspajan kaavoja, ja sain välittömästi vision Lauhasta yhdistettynä johonkin Ommellisen ihanista neuloskankaista. Tähän projektiin valitsin siis kauniin harmaa-valkoisen puuvillaneuloksen. Lisäksi ostin kolmen väristä yksiväristä elastaanitrikoota. Kassan vieressä oli myynnissä edullisempia paloja, joista ostin vihreää kolmiollista trikookangasta (kummipoikani pitää vihreästä) ja sinipunaista ruututrikookangasta pojalleni. Haksahdin jälleen myös ilmaiseen tilkkupussiin.

Ommelliselta edullisia kuviollisia löytöjä, kangaskaapin tukirankaa yksivärisillä ja puuvillaneulosherkku Puuhakaspajan Lauha hupputakkikaavan käytettäväksi.

Eurokankaassa oli 5:n euron päivät, ja kävin myös siellä pyörähtämässä reilu viikko sitten. En kauheasti innostunut alennuksella olevasta tarjonnasta, mutta pakalta löytyi kuitenkin oranssi camo-kuosinen puuvillatrikoo, josta saisi pojalle tehtyä jotakin. 5:n euron kassiin löysin flanellia, ohutta mustaa villasekoitekangasta punaisella raidalla sekä joitakin pienempiä paloja, joten täytin yhden pussin. Iskin silmäni myös trikoiseen kilokankaaseen, jossa oli kiva kuosi ja kaunis petroolin sävyinen pohjaväri.

Eurokankaan 5:n euron päivien löytöjä sekä kuviollinen kangas palalaarista.

Kaikista ostoksista tuli jokin idea tai visio. Joskus ideat toteutuu sellaisinaan, joskus ei – jää nähtäväksi, mitä näistä tulee valmistumaan.

4 comments

 1. Millainen sinun tilkkupussisi oli? Kävin nimittäin myös Ommellisella muutama viikko sitten ja oma tilkkupussini oli pelkkää suirua ja suorastaan roskaa. Ilmainen toki, mutta ei niistä mitään saa tehtyä ja roskiin ne päätyivätkin.

  Like

  • Tämä oli toinen kerta, kun nappasin tilkkupussin. Ensimmäisellä kerralla palat olivat pidempää, ja suht leveää suirua, joista itse saan todennäköisesti tehtyä Siille (nyt 9kk) jotakin vaatetta/vaatteen osia. Tällä kertaa palat olivat pienempiä, lähinnä isoa kestovanulappukokoa. Askartelupaloiksi noita voisi ajatella… Pyörittelen noita nyt aikani, ja jos en keksi mitään, niin lahjoitan päiväkotiin tai siskolleni, joka tekee pehmoleluja ja nuken vaatteita. Ja uutta en ota, ennen kuin vanhat on tehty. Tilkkuja kun on omastakin takaa… 😉

   Like

 2. […] Eurokankaan 5:n euron päiviltä keräsin pussillisen kankaita, joiden joukossa oli myös pieni pala paksua farkkumaista kangasta. Mallasin luistimia kankaan päälle, ja avot, kangas oli juuri sopiva. Leikkasin leveät ja pitkät kaitaleet kumpaakin luistinta varten ja pyöristin kulmat. Ompelin kiristyslangan pitkällä tikillä kankaan ympäri ja tein sen avulla käänteen ja kuminauhakujan, jonka ompelin samoin suoralla ompeleella. Lopuksi pujotin sopivan kuminauhan kujaan, ja suojukset olivat valmiit.  […]

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s