Ensimmäinen Lumi-tunika

…lahjaksi 5-vuotiaalle

Hii sai kutsun päiväkotiystävänsä syntymäpäiville. Lahjavinkkejä kysellessäni kerroin, että voin myös ommella jotakin ja tytön äiti ilahtui. Muuta toivetta ei ollut kuin kokotiedot, joten päätin toteuttaa LillaLumin Lumitunikan, jonka saa tilattua Lalian -verkkokaupasta. Lumitunikoita on nähty todella paljon myös Ompeluelämää facebook-ryhmässä, ja kaava on miellyttänyt silmääni todella paljon. Lalialta ostin myös ihanaa ilmapalloretki -joustocollegea, josta tein tunikan. Otin kangasta niin reilusti, että siitä tulee myöhemmin Siille myös jotakin.

Tilasin paketin viime viikon torstaina ollessamme vielä reissun päällä. Onneksi Lalialla oli nopea toimitus, joten hain paketin heti palattuamme keskiviikkona. Kiirehän tekemisessä taas tuli, mutta keskiviikkona pesin kankaan, torstaina piirsin ja leikkasin kaavat ja kankaan ja lopulta perjantaina ompelin. Lauantaiaamuna vielä ennen juhlia hoidin vielä lankojen päättelyn ja silityskalvon leikkaamisen ja kiinnityksen.

Lumitunika oli helppo ommella ja toteutin monipuolisesta kaavasta nyt frillattoman pitkähihaisen ja taskullisen version koossa 116cm. Lopputulos oli todella onnistunut ja olin itse tyytyväinen työn jälkeen. Ainoa, mikä jäi harmittamaan oli etukappaleen kohdistus, jossa ketulta katkeaa pää hihan pyöriön kohdalla. Halusin kuitenkin kokonaiset eläimet helmaan, joten sille ei voinut mitään. Tämä oli nyt ensimmäinen, mutta ei varmasti viimeinen tekemäni lumitunika.

Lillalumin Lumitunika 116cm ja Lalian Ilmapalloretki -kangas joustocollegena.
Tuotteiden merkitseminen tekee niistä jotenkin arvokkaammat. Tässä käytin silityskalvoa, jonka leikkasin Silhouette Cameolla.

3 comments

    • Juu, minusta on myös mukavaa antaa itsetehtyjä lahjoja. Lapsille tuppaa helposti kertymään kaikenmoista härpäkettä lahjoina, niin vaihteluna jotakin käytännöllistä.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s