Jos juhannuksena onkin “normaali” juhannussää

Siin jumpsuitit ovat jäämässä pieniksi. Päätin tehdä uuden tilalle Jujunan Hiiop!-kaavalla. Kangaskaapin joustogollegeja kaivellessa käteen tarttui Ommellisen tilkkupussista tulleet punaiset kapeat soirot sekä pieni pala mustavalkoista, sekin Ommelliselta, possupussista kenties jonkin vuoden takaa. Hiiopin takakappale tehdään kahdesta kappaleesta, joten kapeatkin palat riittävät hyvin. Porvoon juuri 60 vuotta täyttäneestä Nappiaitasta löytyi punaiseen kankaaseen sopiva vetoketju.

Aloitin jumpsuitin tekemisen jo muutama viikko sitten, mutta juhannuksen mökkireissu Keski-Suomessa houkutteli viimeistelemään sen. Säätiedotukset lupaavat hellettä, mutta eihän sitä tiedä… Järven rannalla, ukkosen jälkeen ja illemmalla voi olla viileäkin. In Finland we have this weather thing that it’s better to prepare for anything…

Itse ompelu oli helppoa. Ohjeet olivat selkeät ja Jujunan blogista löytyy vielä lisäkuvia ompelun tueksi. Vetoketjukin onnistui hienosti, kun kankaat oli tukenut tukikankaalla ohjeen mukaan. Huppuun tein vuoren mustasta trikoosta.

Ommellisen joustocollegekankaista Jujunan Hiiop!-kaavalla 80cm jumpsuit.

Pari viimeistelytikkausta jäi vielä odottamaan lankojen vaihtoa, ja juhannuksen jälkeistä aikaa. Nyt on kuitenkin aika toivottaa kaikille oikein hyvää juhannusta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s