Harrastehuone hiljenee

…mutta vain hetkeksi

Olen lomalla. Eli olen virallisesti töissä, enkä hoitovapaalla, ja käytän pois pitämättömiä lomapäiviäni. Ja koska nuorimmainen on vielä alle kahden vanha, voi mieheni pitää vanhempainvapaitaan. Poikani aloitti esikoulun syksyllä, mutta alle kuukauden mittainen vapaa onnistui myös sieltä. Ja näin voimme olla ylimääräisellä lomalla koko perhe. Suunnitelmat käytäntöön, aikuinen kummityttöni talovahdiksi – ja kuukauden loma Espanjassa voi alkaa.

Harrastehuoneessa, kotona ja puutarhassa on ollut kiire viimeisen reilun kuukauden ajan. Olen ommellut niin syysvaatteita, lomavaatteita kuin aloitellut joulukorttien tekemistäkin. Joitakin ikuisuusprojekteja olen saattanut päätökseen, ja haaveillut lisäajasta ja useammasta uudesta projektista joille aika ei vain riittänyt. Ikeasta hain seinähyllyn sekä seinäsäilytyslevyn, sekä kokonaan uuden työpöydän, ja siivosin ja järjestelin huonetta uudelleen. Maskun pihakalusteiden sesongin loppuunmyyjäisistä löysin 4 pinnatuolia edullisesti, joilla saamme ratkaistua niin syntymäpäivien istuinongelmaa, kuin harrastehuoneenkin tuolipulaa.

Harrastehuone siistinä viimeisenä iltana koneiden hiljennyttyä. Keskeneräiset järjesteltynä seinähyllyyn sekä sen alle – rattaiden uudistusprojekti on vielä hieman vaiheessa.
Ikeasta Svenshult -seinähylly keskeneräisille töille ja Skådis -säilytystaulu auttavat pitämään pöytätasot siistinä. Alex -työpöydässä on johtokouru, joihin johdot saa siististi. Lisäksi siinä on kaksi vetolaatikkoa, joihin voi järjestellä saumurin ja peitetikkikoneen tarvikkeet ja muutakin. Pöytä vaikuttaa riittävän tukevalta ompeluun.
Syöttötuolissa Sii saa värittää värityskirjaa, kun äiti nopeasti ompelee. Kyllähän siinä ainakin 5 minuuttua viihtyy…

Pihassa olen siistinyt 3 kukkapenkkiä, ja aloittanut leikkimisen sementin kanssa. Opiskellut puutarhanhoitoa ihan kädestäpitäen, ja yrittänyt saattaa kesän aikana aloitetut valmiiksi. Aloittanut makrameelyhtyjen tekoa puutarhaan. Kotona olen siivonnut ja siistinyt paikkoja kaiken kaikkiaan. On mukavampi jättää koti siistiin kuntoon talovahdille, sekä on mukavampi palata kotiin aikanaan, kun se on siistissä kunnossa.

Blogiin en ole juurikaan ehtinyt valmiita julkaisuja tekemään. Olen kuvannut vaatteita ja muita juttuja sitä mukaa, kun ne ovat valmistuneet. Joitakin kirjoituksia olen jo aloittanutkin, mutta olen jättänyt ne vaiheeseen ihan tarkoituksella. Nyt, kun istun AirBnb-asuntomme ruokapöydän ääressä Kataloniassa kirjoittamassa tätä tekstiä, minulla on taas aikaa. Aikaa rauhoittua myös kirjoittamiseen. Ja saada viimeisteltyä blogin keskeneräiset artikkelit ja aloitettua kokonaan uusia. Kuvattua lomavaatteita Espanjan lämmössä. Kerrottua Barcelonan kangaskaupoista ja markkinoista. Mahdollisista käsityö- tai askartelulöydöistä.

Ihana ajatus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s