Pipotehdas käyntiin

Syksy lähestyy, ja yhtäkkiä tuli suuri tarve ommella pipoja. Minulla oli jo piirrettynä Paapiin pipokaava molempien lapsien koossa, joten aloittaminen oli nopeaa. Pipo tehdään kahdesta kapeasta palasta, joten pääsin hyödyntämään myös pieniä paloja kaapista. Näihin pipoihin käytin vain trikoota, lukuun ottamatta cameokuvioista, joissa materiaalina oli joustocollege. Pipoja tein omien lapsien lisäksi myös kummipojalle, Hiin päiväkotiystävän syntymäpäiville sekä tehdäkseni vaihtokaupan toiseen projektiin tarvitsemastani tuotteesta Facebookin vaihtoryhmän kautta. Tästä toisesta projektista kerron vasta myöhemmin syksyllä, ettei yllätys mene pilalle… Muutama pipo jäi vielä tekemättä, ja mieleni tekisi kokeilla myös muita kaavoja päähineisiin. Erityisesti Ainoa:n lippahattu ja Kangaskapinan ninjahuppu kiinnostaisivat.

Star Wars -pipo syntyi Kankaisen raporttikankaan loppupalasta, ja väri vaihtui siinä juuri sopivasti. Efektiksi leikkasin Silhouette Cameolla heijastavasta silityskalvosta Star Wars -tekstin. Tekstin svg-tiedostona hankin jo Hiin Star Wars syntymäpäiville Etsy -kaupasta, ja setissä oli myös muita Star Wars -kuvioita. Pokemon pipot olivat pienten poikien tilaus, joihin heidän äitinsä valitsi kankaat. Myös niihin leikkasin kuvat heijastavasta silityskalvosta.

Pipojen lisäksi ompelin kaksinkertaisia tuubihuiveja, joiden logiikan olen ehkä viimeinkin ymmärtänyt ja saan niiden kuviot oikeinpäin, kun huivi on valmis. Joka kerta on kuitenkin pakko vielä vilkaista ohjeet (esim. Siksakaten -blogista), kun on kivampi onnistua kerralla oikein… Tällaisia settejä ja pipoja ompeluhuoneesta on tähän mennessä valmistunut. Syntymäpäivälahjaksi tehty tähtipipo ja huivi pääsivät heti juhlien jälkeen ninjavakoojaleikkiin – kuva julkaistu lahjan saajan äidin luvalla. Kuva lämmitti kyllä mieltä. Annan mielelläni itsetehtyjä lahjoja lelujen sijaan, mutta olen kuitenkin miettinyt, josko lahjan saajat mieluummin niitä haluaisivat. Lasten mielikuvitus kuitenkin riittää niin moneen, ja ainakin tällä kertaa huoli oli turha.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s