“Cool kid”-paita kangasvaihtareiden palasta

Oletko koskaan ollut kangasvaihtareilla? Ne ovat superkiva tapa treffata tuttujen tai jopa entuudestaan täysin tuntemattomien ihmisten kanssa ja vaihtaa kankaita ja kaavoja. Vaihtareilla voi tutustua toisiin ompelemisesta nauttiviin ja jutella, no pääsääntöisesti ompelemisesta, mutta myös muusta mitä nyt jutustellaan, kun naiset kokoontuu. On virkistävää jutella livenä toisien ompelemisesta pitävien kanssa. Ei esimerkiksi oma mieheni ymmärrä, kuinka hienoa se on, kun kohdistukset ovat osuneet kohdilleen, tai peitetikki on onnistunut vimosen päälle siististi kanttiin.  Tai kun alalanka on loppunut vasta 15cm sen jälkeen, kun sauma on valmis. Tokihan myös miehet ovat tervetulleita kangasvaihtareille – tai ompelulaneille sen puoleen – mutta vielä niissä joissa olen käynyt on ollut vain naisia.

Itse kerään yleensä vaihtarikassiin tarjolle muutaman kaavan ja kaavalehden, sekä isompia kangaspaloja, jotka ovat olleet kaapissani jo pidempään sekä kuosikankaita joista on pienempi pala enää jäljellä. Ihan pienimpiä paloja pyrin ottamaan vähemmän, vaikka niitä minun kaapissani onkin paljon. Toisilla on enemmänkin vain isoja paloja, jotka ovat olleet virhehankintoja, mutta myös niitä pieniä. Jotkin kankaat – vaikka ovatkin kuinka kauniita ja mieluisia tahansa – ovat itselläni yhden vaatteen kankaita. Niihin tulee jonkinlainen kyllästyminen, ja niille kankaiden lopuille ei keksi oikein enää käyttöä. Joku toinen voi kuitenkin niistä innostua ja inspiroitua. Vaihtarit ovat siis erinomainen vaihtoehto kangaskaapin siivoukseen, ja uusien ideoiden keräämiseen.

Kesän vaihtareilla vaihdoin itselleni pienen palan mahdollisesti Ommellisen kuositrikoota, joka sopi täydellisesti Siin pienen paidan etu- ja takakappaleiksi. Hihat tein paidan sävyihin sopivasta yksivärisen trikoon loppupalasta. Kaavaksi valitsin jälleen Jujunan Cool kidin, se toimi hyvin loppukesän ja loman tarpeisiin hieman vajaamittaisine hihoineen. Ja se oli jo valmiiksi piirretty… Se aina nopeuttaa toteutusta. Tämä olikin nopea projekti: idea, aloitus, toteutus, viimeistely meni sujuvasti ja valmis paita tuli heti käyttöön. Täydellinen tilkkuprojekti, ja erinomainen esimerkki vaihtareiden onnistumisesta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s