Lämmintä sisävaatetta eskarilaiselle

Poikani Hii aloitti eskarin tänä syksynä. Kesä oli tehnyt tehtävänsä ja kutistanut kaapissa lämpimien puseroiden hihat ja pitkälahkeisten housujen lahkeet. Espanjan t-paita- ja shortsikelien jälkeen tuli kiire ommella lämmintä vaatetta lisää. Olin halunnut kokeilla Paapiin kaavakirjasta Repo-housuja jo pitkään, koska niissä on kiva tvisti takataskujen kanssa. Samassa päätin kokeilla Varpu -collegepaitaa. Varpussa on matala piippukaulus ja taskut, mutta se on nopeaa ommella pelkkää saumuria hyödyntäen.

Ostin jo alkuvuodesta Ommelliselta edullisesti ruudullista joustocollegea, ja päätin testata Repo-kaavaa sillä kankaalla. Ruudullinen kangas on haastavaa kohdistusten kanssa, mutta näin siinä hieman vaivaa, ja onnistuin mielestäni hyvin. Kaapista löytyi lisäksi Ommellisen punaista joustocollegea sopivina tilkkuina, joista sain tehtyä yksityiskohtina polvipaikat sekä taskut. Saatuani housut valmiiksi poikani testasi ne, ja antoi hyväksyntänsä. Koko ja malli olivat hyviä – ja kun pukeutumisestaan tarkka eskarilainen jonkin mallin hyväksyy, niin niitähän täytyy kiireesti tehdä lisää.

Kaapissani oli juuri riittävän kokoinen pala harmaata velouria, sekä harmaata joustocollegea, Paapiilta kenties. Lisäksi sormeni tarttuivat paksuhkoon raidalliseen resoriin, jonka muistan ostaneeni Kankaiden yöstä jo vuosia sitten, mahdollisesti Majapuulta. Leikkasin näistä kahdet Repo-housut, joista velouriset tein pelkistetysti ilman taskuja ja polvipaikkoja. Joustocollegen pariksi hyödynsin farkkutrikoon palasia. Kaapista löytyi lisäksi keltaista paksua harjattua joustocollegea, jonka päätin yhdistää harmaan joustocollegen loppupalaan, ja ommella niistä Varpu-paidan. Paitakin sai hyväksynnän sovituksen jälkeen, ja en saanut sitä edes takaisin käsiini kuvan ottoa varten ennen kuin sitä oli päivä käytetty. (Toim. Huom. Kuvan olisi tietysti voinut ottaa eskarilaisen päällä olevista vaatteista, mutta joskus täytyy valita taistelunsa… Jämäkkä ei oli sen verran ehdoton, että päätin antaa olla. 😉 ) En voi kuitenkaan olla kuin tyytyväinen – vaatteet olivat mieluiset käyttäjälleen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s