Kotihousut

Kierrellessäni Barcelonan kangaskauppoja ja nähdessäni samettipintaisen hopeakuvioisen kankaan tiesin heti, että haluan tehdä niistä kotihousut. Housuihin käytin tuttua Ottobre Designin kaavaa – samaa olen käyttänyt kesän mittaan myös levennettynä ja lyhennettynä kesähousujen pohjana, mutta tällä kertaa muokkaamattomana. Kaavan nimi on Loungewear ja se on 02/2017 lehdestä.

Leikkasin samalla kertaa myös kahdet muut housut samalla kaavalla, mutta ne odottavat vielä saumurin lankojen vaihtoa. Minulla on selkeästi mieluisampia vaiheita ompeluprosessissa. Pidän tosi paljon leikkaamisesta ja sommittelusta, jopa leikkaamisen suunnittelu on minulle mieluisaa. Rakastan sitä, että saan kaivella kangaskaapistani kasan kankaita leikkuualustan viereen, ja alkaa tulevien vaatteiden sommittelu ja leikkaaminen. Kaavojen piirtäminen ja leikkaaminen sen sijaan on minulle pakkopullaa, ja ehkä siitäkin syystä käytän usein samoja kaavoja kerta toisensa jälkeen. Teen myös usein niin, että leikkaan yhtenä iltana ja ompelen seuraavana. Toisaalta pyrin minimoimaan lankojen vaihdot saumurilla ja peitetikkikoneessa. Joskus vietän saumurointipäiviä ja toisena päivänä on viimeistelypäivä, jolloin ompelen peitetikkikoneella kantteja ja käänteitä. Vaatteita ja projekteja minulla on siis eri vaiheissa valmistumassa useita. Joskus joku vaate odottaa lähes valmiina pitkäänkin – miehen housut esimerkiksi ovat olleet hyllyssä jo pitkään odottamassa vyötärön valmistumista ja siistien vyötärönauhojen reikien tekoa kesästä lähtien. Ehkäpä saisin ne jouluksi valmiiksi?

Nämä housut olivat kuitenkin nopeasti valmiit. Mustat langat olivat valmiiksi saumurissa, joten housukappaleet vaan yhteen, leikkasin ja ompelin resorit kaavan mukaan ja kuminauhan laitoin vyötärölle käänteen alle. Taskuja en näihin housuihin nyt halunnut, joten sekin nopeutti valmistumista. Kivat ja mukavat housut, joissa on hyvä katsella takkatulta tai vaikka Big brotheria. Niihin kaksiin hyllyssä odottaviin vasta leikattuihin housuihin muokkaan ehkä resoreita kapeammaksi ja pidemmiksi. Mutta sen näkee sitten, kun niiden on aika päästä ompeluvuoroon.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s