Halloween ninja

Hiin päiväkodissa vietetään tänään halloweenjuhlia. Hii pyysi, että tekisin hänelle ninja-asun. Selasimme kuvia, ja pääsimme yhteisymmärrykseen millainen asusta tulisi. Tein asuun liivin, ninjahupun ja aseiksi tikarin ja 2 heittotähteä.

Vaatteet

Naamiaisasujen teko alkaa meillä usein oman kangaskaapin ja muiden varastojen tutkailulla. Kaapista löytyikin palat hopeanharmaata ja mustaa sisustuskangasta Eurokankaan viiden euron päiviltä, glitter foe:ta Flying Tigeristä sekä sisustustyyny, jossa vetoketju oli jo rikki. Otin mitat Hiistä ja leikkasin mittojen mukaan liivin osat. Päätin hyödyntää sisustustyynystä kuviollisen osan, jossa on hauskat peilikukkakuvioinnit vyöhön, jotta saan liiviin ilmettä. Muiden kappaleiden reunat kanttasin foella. Alaosaan tulleen läpän kanttauksen jouduin ompelemaan käsin, kun se ei ompelukoneella onnistunut edes parilla eri yrityksellä. Vyön takaosaan ja pukemista helpottamaan (ei nappeja, tarroja tai neppareita) ompelin kiinteän resoripötkön. Tärkein juttu Hiille oli hänen itse valitsemansa lohikäärmeen kuva läppään, jonka leikkasin kultaisesta silityskalvosta Silhouette Cameolla.

Hupun päätin tehdä Kangaskapinan lasten Ninjahupun kaavalla mustasta trikoosta. Hiin päänympärys on 52cm, ja tein hupun 51cm koolla, mutta jouduin sitä kaventamaan jonkin verran. Huppu oli kuitenkin nopea ja helppo toteuttaa, ja palveli tarkoitustaan erinomaisesti. Ehkäpä se tulee myös arki käyttöön jossakin vaiheessa.

Muut vaatteet ovat ihan normaaleja vaatteita, mutta huomatkaa Lego Ninjago sukat. Näitä valittiin muuten huolella…

Aseet

Heittotähdet ja tikarin leikkasin Silhouette Cameolla punaisesta ja kultaisesta kartongista. Punaisia kerroksia heittotähtiin tuli 4 ja tikariin 8. Kultaiset kerrokset tulivat päällimmäiseksi. Cameo leikkaa kartongin niin tarkasti, että liimaus on helppoa. Käytin liimana tavallista paperiliimapuikkoa, ja silottelin kaikki mahdolliset ylitulleet liimat aseiden kylkiin. Vaikka niiden tekemisessä oli oma hommansa (oikeiden leikkausasetusten löytäminen on joskus työn takana), oli lopputulos kyllä vaivan arvoinen. Hii oli innosta soikeana pukiessaan päiväkodin vessassa asua ylleen, ja päästessään näyttämään sitä kavereilleen. Näiden hetkien takia sitä jaksaa -öisinkin- touhuta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s