Kranssi joulupalloista

Tein muutama vuosi sitten kransseja joulupalloista niin itselle kuin lahjaksikin. Silloin tein kranssit ohuisiin metallirenkaisiin ja käytin osaksi myös lasipalloja. Lasipallot oli virhe – daa. Ja ainakin meidän kranssi ei ole ollut ehjä enää vuosiin, vaikka uskoisin äidille tekemäni kranssin olevan vielä kunnossa. Muistelin lisäksi, että pallojen kiinnittäminen pysyvästi ohueen renkaaseen tuotti minulle vaikeuksia. Halusin tehdä tämän kranssin paremmin.

Anoppini alakerrassa oli aiemmin askartelukauppa. Kauppa lopetti, ja anoppini osti silloin viimeisestä loppuunmyynnistä itselleen ja minulle kaikenlaista askartelutavaraa sekä valmiitakin tuotteita. Mukaan lukien styroxrengaspohjaan tehdyn kranssin, jossa oli päällä juuttinarua ja koristeita, mutta tyyli ei ollut minulle mieleinen. Kranssi jäi kaappiin odottamaan uudelleenkäyttöä. Nyt purin koristeet, mutta jätin juutin ja kiinnitin pallot kuumaliimalla suoraan siihen. Tämä toimi hyvin. Palloja meillä oli valtava määrä – osittain niitä oli jäänyt jo tuosta muutaman vuoden takaisesta kranssiprojektista. Ovemme on valkoinen, joten päätin käyttää kranssiin lähinnä punaisia palloja, ja piristää sitä valkoisilla ja hopeanvärisillä palloilla.

Aloitin tekemällä pienillä palloilla sisimmän kerroksen. Seuraavaan kerrokseen laitoin tasaisin välein 4 isompaa punaista palloa ja pienempiä palloja väleihin. Seuraavaan kerrokseen käytin 4 isointa valkoista palloa ja 4 isoa punaista, ja väleihin jälleen pieniä. Punaisia isoja palloja olisi ollut vielä lisää, ja teinkin uloimman kerroksen niillä, mutta en pitänyt siitä. Päätin purkaa isot pallot tästä uloimmasta kerroksesta, ja laitoin tilalle pieniä. Se oli hyvä ratkaisu, ja lopputuloksesta tuli muhkea, ihan kuin halusinkin. Viimeistelin eli piilotin mahdolliset rakoset pienillä glitterpallo- ja glitterkäpykoristeilla. Olen tyytyväinen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s