Itsetehdyt joulukalenterit lapsille

Oman äitini tekemistä joulukalentereista on jäänyt lapsuudestani erittäin lämpimät muistot, ja tästä syystä halusin sellaiset tehdä tänä vuonna omille lapsilleni. Olisin halunnut tehdä sellaisen jo viime jouluna, mutta lapset saivatkin ostokalenterit lahjaksi. Tänä vuonna olin riittävän ajoissa liikenteessä, ja sain kalenterit tehtyä.

Lapsena minulla oli seinävaate, johon oli ommeltu taskuja ja kiinnitetty pieniä pyykkipoikien tapaisia pihtejä pienille paketeille. Minä halusin hyödyntää Silhouette Cameo leikkuriani, jolla voi toteuttaa myös 3d-projekteja. Selasin Silhouetten omaa kauppaa, ja löysin sieltä omaan makuuni sopivan projektin. Vaikka projektin suunnittelua ei tarvinnut tehdä itse, meni minulta monta päivää osien leikkaamiseen ja liimaamiseen muun lapsiperhe-elämän ohessa. Osat liimasin toisiinsa osin paperiliimapuikoilla ja osin leveällä kaksipuoleisella teipillä. Lopputulos on niin tukeva, että kalenterit pysyvät pystyssä itsestään.

Hiin kalenteriin laitoin:

  • pienen Lego-paketin, jonka jaoin osiin ja ripottelin niitä eri luukkujen taakse, ja ohjeet ja paketin hän saa vasta viimeisen luukun yhteydessä.
  • Lahden Kätevä ja tekevä -messuilta pienen lauta/korttipelin sekä Talvisen tehtävävihkon sekä uudet kynät

Siin kalenteriin laitoin:

  • Lahden Kätevä ja tekevä -messuilta pienille lapsille tarkoitetun lelumuistipelin, jonka 9 hahmoa jaoin eri luukkujen taakse.

Täytteeksi laitoin lisäksi kummallekin:

  • Tigeristä joulukalenterisuklaita 5 kpl -paketeista eri luukkujen taakse, sekä muutamia muita jouluisia tikkareita ja karkkeja
  • Tarroja
  • Kalentereissa on edelleen tyhjiä luukkuja, joihin laitan tontun merkiksi siitä, että jotakin on piilossa. Piilossa olevan toisen tontun luona on sitten isompia juttuja, kuten tehtäväsivut, tikkarit, pelien osia tai kynäpaketti.
  • Varalle olen ajatellut myös esim. uimahallikäyntiä, yhteisiä pelihetkiä tai vaikka piparien leivontaa

Kalenterin luukut ovat avattavissa ja suljettavissa, joten tarpeen mukaan sisältöjä voi siirtää, lisätä tai vaihtaa. Tein kalenterin 200g kartongista, joten toivon myös, että se kestäisi käytön useamman vuoden ajan. Olen niin tyytyväinen, että sain tämän tehtyä valmiiksi. Ja Hii on ainakin ihan tulisilla hiilillä, kun nyt toin ne esille odottamaan joulukuun ensimmäistä päivää. Ihanaa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s