Kranssi pienistä lankakeristä

Sain minulle läheisen ihmisen villalankoja ison laatikollisen jokin aika sitten. Laatikossa oli paljon Seitsemää Veljestä, mutta sekalaisina väreinä ja määrinä, sekä muita lankoja. Mietin hetken lahjottaisinko langat eteenpäin, mutta se ei tuntunut oikealta ratkaisulta. Sitten keksin ratkaisun; tekisin langoista lankakeräkranssin läheiseni tyttärelle lahjaksi.

Pyörittelin keriä muutamana iltana, ja pidin silmällä valmiiden kerien värejä. Lahjan saaja pitää punaisesta ja vaaleanpunaisesta, joten käytin laatikosta kaikki ne värit. Muita värejä kerin niin, että ne mielestäni sopivat yhteen päävärien kanssa. Osa langoista oli jo valmiiksi sopivina kerinä, ja ne käytin sellaisenaan.

Ostin Porvoon Paperipilvestä isohkon styroxisen kranssipohjan sekä lisää kuumaliimapuikkoja. Jo tekemäni joulupallokranssin perusteella tiesin, että liimaa menee useampi puikko. Keräni olivat niin isoja, että pienempi kranssi olisi ehkä mennyt keskeltä lähes täyteen. Aloitin kranssin liimaamisen jälleen keskeltä, ja tein ensimmäiset kolme kerrosta. Loput kaksi kerrosta tein yhtäaikaa varmistaen, että väleihin ei jää aukkoja. Lopuksi pyöritin kranssin ympärille Porvoon Nappiaitasta hankkimani tähtinauhan.

Lankakeräkranssiin meni n. 90 pientä lankakerää sekä 3 metriä nauhaa. Eli jos sinulla on paljon langan loppuja, niin tähän työhön niitä saa käytettyä kyllä ison määrän. Toivottavasti lankakeräkranssi tuo iloa saajalleen ja kauniin muiston äitinsä ihanista käsitöistä, joista tytärkin on varmasti päässyt nauttimaan.

Lankakeräkranssiin saa hyödynnettyä lankakerien loppuja.

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s