Leikki-ikäiselle mukavia päiväkotivaatteita

Sii aloitti päiväkodin vuoden alussa. Samaan aikaan ruoka alkoi maistumaan todella hyvin… Haluan, että lapsilla on mukavaa olla vaatteissaan päiväkodissa. Sopivan kokoiset vaatteet, joissa on tilaa liikkua ovat mielestäni tärkeitä. Ja se, että ei kuitenkaan harmita, jos vaatteisiin tulee tahroja.

Valitsin kangaskaapistani kankaita, joista tein hyviä perusvaatteita isommassa koossa Siille. Paapiin trikoiden jämät, kangasvaihtareilta saatuja paloja (todennäköisesti Dresowkalta Puolasta) sekä messuilta Kangaskapinalta ostettu harmaa pilkullinen kangas sopivat hyvin yhteen. Kuviollisissa ei tahrat niin näy, ja kankaissa oli hieman paksuutta. Kaavoiksi piirsin Ottobre Designin 4/2017 lehdestä Rabbit Run -paidan ja Hop Skip Jump -housut sekä 4/2013 lehdestä Fall Basic -paidat. Housuissa on kapeahko lahje, koska tein ne housukankaasta ja kaksinkertaisena kaavasta poiketen. Onneksi ne mahtuvat juuri, ja pysyvät myös pois jalan alta. Kankaat käytin tällä kertaa aivan loppuun. Kahden paidan ja housujen jämäkankaista syntyi juuri viides, jonka etu- ja takakappaleet on tehty eri kankaista.

Vaatteet ovat jo päässeet käyttöön – onnistuneita mix&match vaatteita. Osasta yhdistelmistä tulee vähän yöpukufiilis, mutta sovitaan oleskeluvaatteiksi, eikös? Ja vaatteissa on hyvin tilaa liikkua, ja sehän oli tavoitteena. Kaavat menee myös jatkoon.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s