Kiitokset päiväkotiin -kaikesta

Poikani päiväkotiura päättyi tänä keväänä – hieman erilaisilla merkeissä, kuin osasimme ajatellakaan. Hii oli kotona “kotieskarissa” maaliskuulta toukokuulle ja palasi vielä muutamaksi viikoksi – jos ei muuta kuin leikkimään vielä kavereiden kanssa päiväkodissa ennen koulun alkua ja kiittämään eskariopeja ja sanomaan hyvästit kaikille, joita ei enää näe. Eskarin kevätjuhlan eli yhden laulun sekä todistusten ja kukkien jaon katsoimme striimattuna kotisohvalta. Tippa tuli linssiin silti.

Olemme olleet todella tyytyväisiä päiväkotiin ja sen hoitajiin. Kevätjuhlassa Hii vei oman ryhmänsä hoitajille tekemäni exbloding box -kortit, joihin olimme hankkineet lahjakortit -Stadiumista. Exploding box -kortti on kuin rasia, joka aukeaa paljastaen kortin sisällön, kun kannen nostaa. Pelkkä oman ryhmän hoitajien kiittäminen ei kuitenkaan tuntunut riittävältä. Päiväkotimme on todella yhteisöllinen – korona-aikaa lukuunottamatta – ja kaikki hoitajat ovat hoitaneet ja ohjanneet, tukeneet ja kannustaneet, opastaneet ja komentaneet poikaamme kaikkien näiden vuosien aikana. Oman ryhmän ohjaajien lisäksi halusin siis tehdä pienen kiitoslahjan koko henkilökunnalle eli 14 hengelle.

Mietin, mitä voisin ja ehtisin tekemään, mikä olisi käytännöllistä ja kuitenkin kiva juttu. Löydettyäni hyvät Kangas Keitaan tekemät ohjeet netistä, päädyin tekemään solmupannat kaikille. Solmupannan voi tehdä myös eri tavalla vain kahdella saumalla. Pidin kuitenkin tässä ohjeessa siitä, ettei sauma jää näkyviin etu- tai takapuolelle, jolloin lopputulos on siistimpi. Näissä pienemmissä projekteissa on on aina myös se hienoa puoli, että niihin riittää pienemmätkin palat. Sain siis hienosti hyödynnettyä sellaisia kivoja trikookankaita, joista ei isompia projekteja saa enää tehtyä. Joistakin kankaista sain tehtyä useamman, ja joistakin tuli vain yksi. Oli ihanaa antaa jotakin mukavaa kaikille, ja myös hoitajat tuntuivat pannoista pitävän.

Tarvikkeet ja ohjeet

 • Solmupantoihin sopivia trikoon paloja, mitat n. 50*24cm
 • Exploding box:
  • Ohuehkoa paperia dahliaan
  • Paksumpaa askartelupaperia korttiin
  • Silhouette Cameo leikkaamiseen
  • Kuumaliimaa dahliaan
  • (Kortin koristeet maun ja tarpeen mukaan)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s