Hautajaisvaatteet pienelle tytölle ja minulle

Mieheni äiti, minun anoppini ja lastemme rakas mummo sairastui vuosi sitten keväällä vakavasti, ja ajoittain nousseesta toivosta huolimatta hän nukkui pois viime lokakuussa. Hänen siunaustilaisuuteensa tein vaatteet itselleni sekä puolitoistavuotiaalle tyttärelleni. Tämä ompelu ei ollut mukavaa, lykkäsin tekemistä jokaisessa vaiheessa ja punoin tehdessäni surua tikkeihin ja saumoihin.

Kankaaksi omaan mekkooni valitsin Ommellisen mustapohjaisen ja hopealla koristellun Lumous – joustocollegen. Kaavana hyödynsin Ottobren Friday Evening -mekkokaavaa, johon tein FBA:n rintamuotolaskoksilla, selkään muotolaskokset, pidensin helmaa ja ompelin sen edestä hieman lyhyemmäksi kuin takaa sekä pidensin ja kavensin hihoja kyynärpäästä alaspäin.

Ommellisen Lumous ja Ottobre Designin Friday Evening-kaava muokattuna.

Tytön vaatteiksi tein Ottobren Drummer-jakun ja Autumn spruse -housut. Molempiin käytin Barcelonasta ostamaani mustaa harjattua collegea, jossa oli hieman glitteriä kuvioruseteissa. Housut ovat hyvät perusmalliset, ja sopivat Siille muokkaamatta. Jakku oli leveä ja pitkähihainen, joten kavensin sitä hieman rinnasta helmaa kohti loiventaen sekä hihoista. Lyhensin hihoja myös reilusti. Jakkuun olisi kuulunut erilaiset koristeet ja kiinnitys, mutta päätin vaihtaa tilalle metalliset soljet. Paikallisesta Nappiaitasta saa aina apua, ja tälläkin kertaa valikoimasta löytyi tilaisuuteen sopivat soljet sekä napit hihakaarrokkeisiin.

Jakun alle hyödynsin jo aiemmin tekemääni tunikaa, jossa oli liian pitkät ja leveät hihat – syy miksi sitä ei oltu otettu käyttöön. Minulla oli vain pienet palat Ommellisen harmaata Rastasta, ja yhdistin siihen mustaa ja harmaata trikoota. Lisäsin vielä etukappaleelle harmaasta silityskalvosta linnun oksalla. Nyt minun tarvitsi vain avata hihoista käänteen saumaa hieman, ja pujottaa sinne kapeaa kuminauhaa, ja ommella aukko kiinni. Nyt hihat olivat toimivammat. Olin tietämättäni tehnyt juuri sopivan vaatteen surulliseen tilaisuuteen.

Hautajaisvaatteet 1,5-vuotiaalle. Kaavana Ottobre Designin Autumn Spruce -housut, Drummer -jakku ja tunika Bunny’s Balloon.

Materiaalit ja ohjeet

 • Kaavat tytölle:
  1. Ottobre design 6/2017 “Bunny’s balloon” -tunika
  2. Ottobre design 4/2013 “Drummer” -jakku
  3. Ottobre design 4/2018 “Autumn Spruses” -housut
 • Kankaat ja materiaalit:
  1. Ommellisen “rastas” -puuvillatrikoo
  2. Harmaata ja mustaa puuvillatrikoota
  3. Pehmeää collegekangasta
  4. Silityskalvoa
 • Kaavat naiselle:
  1. Ottobre design 5/2013 “Friday evening”
 • Kankaat ja materaalit:
  1. Ommellinen: Lumous -joustocollege

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s